(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Maďarský gulášek
Potřebné ingredience
500 g hovězího masa
olej
2 středně velké cibule
2 rajčata (rajský protlak, kečup)
2 červené papriky
koření MAĎARSKÝ GULÁŠ, sůl, bujón
Příloha:
houskový knedlík
cibule
Postup přípravy
Maso nakrájíme na menší kostky smícháme s trochou oleje a 1-2 lžícemi kořením na MAĎARSKÝ GULÁŠ a necháme do druhého dne odležet.
Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibulku do zlatova. Přidáme naložené maso a dusíme a podléváme cca. 5 min. Poté přidáme na kostky nakrájená oloupaná rajčata (nebo může být rajský protlak nebo kečup) a papriky.
Maso zalijeme vodou a přidáme hovězí bujón. Vaříme cca. 45 min. a menším plameni, dokud maso nezměkne. Hotovou omáčku zahustíme moukou nebo hotovou instantní tmavou jíškou.
Podáváme s houskovým knedlíkem a posypané kolečky čerstvé cibule.
Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibulku do zlatova. Přidáme naložené maso a dusíme a podléváme cca. 5 min. Poté přidáme na kostky nakrájená oloupaná rajčata (nebo může být rajský protlak nebo kečup) a papriky.
Maso zalijeme vodou a přidáme hovězí bujón. Vaříme cca. 45 min. a menším plameni, dokud maso nezměkne. Hotovou omáčku zahustíme moukou nebo hotovou instantní tmavou jíškou.
Podáváme s houskovým knedlíkem a posypané kolečky čerstvé cibule.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé